Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Ο.Σ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ



           Προς                                                             Αρ.Πρωτ.: 1314
Όπως Πίνακα Αποδεκτών                                         Θεσσαλονίκη 27-9-2012

     Θέμα: Φορολογικό Νομοσχέδιο

     Αξιότιμοι κκ Υπουργοί, αξιότιμοι κκ Βουλευτές
     Σύμφωνα με πληροφορίες, που διέρρευσαν στο  διαδίκτυο, στις εφημερίδες και στα τηλεοπτικά κανάλια, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζετε θα είναι η χαριστική βολή για τους Έλληνες Ελεύθερους Επαγγελματίες, που επιλεκτικά έχετε βάλει στο στόχαστρο, εφαρμόζοντας το «διαίρει και βασίλευε». Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές όλοι οι Έλληνες Ελεύθεροι Επαγγελματίες θα φορολογούνται από το πρώτο Ευρώ, δηλαδή χωρίς καμία φοροαπαλλαγή, με ένα ενιαίο συντελεστή φορολόγησης που ορίστηκε αυθαίρετα στο 30%. Ευχόμαστε να είναι ένα ακόμη κακόγουστο αστείο, άλλα καλού κακού ας δούμε μαζί το παρακάτω εντελώς υποθετικό παράδειγμα, στο οποίο οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μας, λόγω της δραματικής μείωσης του εισοδήματός τους, ίσως να μην αναγνωρίσουν πια τον εαυτό τους.
Ας υποθέσουμε πως ένας Οδοντίατρος κάνει τζίρο 2.000 € τον μήνα, και έχει έξοδα (χωρίς ενοίκιο και τυχόν γραμμάτια για τον εξοπλισμό του) 800 €. Το καθαρό του κέρδος ας υποθέσουμε πως είναι 1.200 €. Σε δώδεκα μήνες εργασίας τον χρόνο το συνολικό του καθαρό εισόδημα θα είναι 14.400 €

Οι φόροι, τα τέλη, οι υποχρεωτικές εισφορές και τα χαράτσια θα αποτελούν το 63,54% του καθαρού εισοδήματος και αναλυτικά θα είναι:
• 4.320 € φόρος (30% επί του καθαρού εισοδήματος)
• 3.300 € εισφορά ΤΣΑΥ
•    500 € τέλος επιτηδεύματος
•    400 € κοινωνική αλληλεγγύη
•    130 € εισφορά Ο.Σ.Θ.
•    500 € κατά μέσο όρο για το «χαράτσι»
     Το σύνολο λοιπόν των υποχρεωτικών εξόδων θα ανέρχεται στις 9.150 €, χωρίς να υπολογιστούν τα έξοδα για το λογιστικό γραφείο, το ΕΤΑΚ, τα τέλη κυκλοφορίας του οποιουδήποτε αυτοκινήτου, η ενδεχόμενη περαίωση, όπως και άλλες δαπάνες που ίσως μας διαφεύγουν.
     Αφαιρώντας λοιπόν από τις 14.400 € τις 9.150 € το ποσό που περισσεύει για την «αξιοπρεπή» διαβίωση του Οδοντιάτρου του παραδείγματός μας είναι 5.250 € το χρόνο, δηλαδή για κάθε μήνα 437,50 €, πληρώνοντας όμως και γι αυτό το ποσό φόρο, αφού για κάθε αγορά που πραγματοποιεί με αυτά τα λίγα χρήματα, πληρώνει επιπλέον ΦΠΑ 23%. Όλα αυτά σε καθεστώς υποτυπώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εσκεμμένα υποβαθμισμένης παιδείας και ανύπαρκτης ασφάλειας, δηλαδή σε συνθήκες διαβίωσης όπου παραβιάζονται πρόδηλα θεμελιώδεις διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως τα ορίζει ο Ο.Η.Ε.
     Παράλληλα, με το νομοσχέδιο αυτό, καταστρατηγείται και η αρχή της αναλογικής φορολόγησης των εισοδημάτων, όταν για ιδιαίτερα μεγάλα εισοδήματα ο συντελεστής φορολόγησης από το 40% που είναι σήμερα, μειώνεται στο 30%, ευνοώντας ακόμη μια φορά τα υψηλά εισοδήματα και καλώντας τους εξαθλιωμένους πολίτες να σηκώσουν πάλι το βάρος όλων των μέχρι σήμερα καταστροφικών κομματικών και πελατειακών πολιτικών που ασκήσατε. 
     Σίγουρα γνωρίζετε πως στο νομοσχέδιο προβλέπεται πως την πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη μέθοδος της επαγγελματικής μας εξόντωσης θα μας επιβάλετε επιπλέον 55% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά. Ακούγεται σαδιστικό και απάνθρωπο και δεν είναι τυχαίο ότι σε πλήρη ενορχήστρωση, το κυβερνητικά ελεγχόμενο Ι.Ο.Β.Ε. προσδιορίζει εντελώς αυθαίρετα πως ένας Οδοντίατρος κερδίζει 29.000 € ετησίως. Η μετανάστευση όμως εκατοντάδων Οδοντιάτρων στο εξωτερικό είναι η απόλυτη διάψευση αυτού του ανόητου ισχυρισμού.
     Αναρωτιόμαστε αν πρόθεση της Κυβέρνησης σας είναι να μας εξοντώσετε, να μας αναγκάσετε να κλείσουμε τα ιατρεία μας και να μας εξαθλιώσετε. Το ίδιο ισχύει για όλες τις κατηγορίες των ελευθέρων επαγγελματιών. Η κακή τύχη όλων μας είναι κοινή και όλοι μαζί, ενωμένοι θα αντιδράσουμε.Καθοριστική θα είναι η αγωνιστική μας συσπείρωση απέναντι στους εχθρούς μας και σαν εχθρούς θα θεωρούμε από εδώ και στο εξής όλους αυτούς που επιδιώκουν τον εθνικό, επαγγελματικό και κοινωνικό μας θάνατο.      Στον αγώνα μας αυτό έχουμε συμμάχους μας, συμπαραστάτες και έμπρακτους υποστηρικτές μας τους Συναδέλφους μας, τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας, κάθε επαγγελματικής κατηγορίας,  αλλά ζητούμε ουσιαστική υποστήριξη  και από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους. Σαν βουλευτές θα πρέπει να αναλάβετε προσωπικά πλέον την ευθύνη για την ψήφο σας και θα είστε όλοι και ο καθένας χωριστά υπόλογοι απέναντι μας. Απευθυνόμαστε προσωπικά στον κάθε βουλευτή της Χώρας μας, κάθε κόμματος και ζητούμε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, καταψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο. Το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας, όπως και όλες οι παραγωγικές τάξεις έχουν τη δύναμη και μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο της ψήφου τους και να καταψηφίσουν εκείνους που θα είναι εχθροί τους.
     Ζητούμε να εφαρμόσετε άμεσα ένα δίκαιο και σωστό φορολογικό σύστημα, όπως έχουν τα άλλα κράτη της Ευρώπης και όχι πάλι ένα σύστημα  που θα συνεχίσει να συντηρεί τις στρεβλώσεις και να ευνοεί την παρανομία, την πελατειακή κομματική συναλλαγή, την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο. Ένα σύστημα που εκτός από τους μισθωτούς, συνταξιούχους, βιοπαλαιστές και μικρομεσαίους θα φορολογεί αναλογικά τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζών, των κομμάτων, και των παράνομων μεγάλο-καταθετών του εξωτερικού, θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα δίνει ουσιαστικά και έντιμα κίνητρα επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και μίζες. Μόνο έτσι θα κερδίσετε δύσκολα και σταδιακά, ίσως για πρώτη φορά, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του Ελληνικού λαού, ανεξαρτητοποιώντας τη δικαιοσύνη και αναθεωρώντας το Ελληνικό Σύνταγμα, ώστε να συμβαδίζει με τα Συντάγματα όλων των άλλων Ευρωπαϊκών κρατών.      Την ημέρα της ονομαστικής ψηφοφορίας του συγκεκριμένου, ή κάθε παρόμοιου φορολογικού ή άλλου νομοσχεδίου, το τοπίο θα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Θα γνωρίζουμε τους εχθρούς μας αλλά και τους φίλους μας. Θα ξέρουμε ποιον θα μπορούμε να εμπιστευθούμε και ποιον όχι. Και σεις οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποί δεν θα πρέπει να συρθείτε πάλι πίσω από κάποια κομματική πειθαρχία, ή κάποιο κομματικό ή ξένο συμφέρον, γιατί στη Βουλή βρίσκεστε με τη δική μας ψήφο, με τα δικά μας χρήματα, για να εκπροσωπείτε εμάς και να δίνετε λύσεις στα προβλήματα μας.

Με τιμή για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
 Αθανάσιος Α. Δεβλιώτης            Βασίλειος Σ. Μυλωνάς
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
2. Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
3. Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα
4. Αρχηγό ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
5. Αρχηγό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Παναγιώτη Καμμένο
6. Αρχηγό ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. Νικόλαο Μιχαλολιάκο
7. Αρχηγό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ.Φώτη Κουβέλη
8. Αρχηγό ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα
9. Βουλευτές της Χώρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
2. Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Χώρας
3. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
4. Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
5. Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά
6. Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου